Navigointipolku

Erasmus-opiskelijavaihto kasvattaa suosiotaan - 06/10/2009

Nuoria ryhmäkuvassa © EC

Vuonna 1987 käynnistetty Erasmus-ohjelma on auttanut jo yli kahta miljoonaa opiskelijaa suorittamaan osan opinnoistaan tai työharjoittelun ulkomailla.

Oletko joskus haaveillut opinnoista Barcelonassa tai työharjoittelusta Lontoossa? EU:n tukeman Erasmus-ohjelman kautta lähti lukuvuonna 2007–2008 ulkomaille opiskelemaan tai opettamaan 160 000 eurooppalaista opiskelijaa ja 27 000 opettajaa.

Toisessa maassa suoritetut kurssit hyväksytään opiskelijan omassa oppilaitoksessa osaksi opintoja, joten ulkomailla vietetyt lukukaudet eivät mene hukkaan – päinvastoin! Uusien opiskelumahdollisuuksien lisäksi ohjelma myös edistää opiskelijoiden kulttuurienvälisiä taitoja ja auttaa heitä itsenäistymään. Erasmus-opiskelijoiden kuukausiapuraha on noin 250 euroa kuukaudessa. Elinkustannusten tueksi tarkoitetun apurahan määrä riippuu siitä, missä maassa opiskelijan oma korkeakoulu sijaitsee.

Erasmus-ohjelma edistää myös opettajavaihtoa ja eurooppalaisten ja Euroopan ulkopuolisten korkeakoulujen välistä yhteistyötä. Mukana on nykyään yli 4 000 korkea-asteen oppilaitosta 31 maasta. EU:n yliopistoista ja korkeakouluista ohjelmaan osallistuu 90 prosenttia. Osallistujamäärät kasvavat entisestään, kun Kroatia ja entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia liittyvät mukaan myöhemmin tänä vuonna.

Erasmus-ohjelmasta tuetaan lisäksi opiskelijoiden työharjoittelua ulkomaisissa yrityksissä ja organisaatioissa. Lukuvuonna 2007–2008 Erasmus-työharjoitteluun osallistui noin 20 000 opiskelijaa, ja määrä on kasvussa.

Lisätietoa Erasmus-ohjelmasta DeutschEnglishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä