Διαδρομή πλοήγησης

Το πρόγραμμα Erasmus φτάνει αισίως τα 2 εκατομμύρια φοιτητές! - 06/10/2009

Ομάδα νέων © EC

Στα 22 χρόνια λειτουργίας του το πρόγραμμα Erasmus έδωσε τη δυνατότητα σε 2 εκατομμύρια Ευρωπαίους φοιτητές να σπουδάσουν ή να κάνουν πρακτική άσκηση στο εξωτερικό.

Είχατε ποτέ την επιθυμία να φοιτήσετε στη Βαρκελώνη ή να εργαστείτε ως ασκούμενος στο Λονδίνο; Μόνον το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008, 160.000 Ευρωπαίοι φοιτητές και 27.000 καθηγητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πήγαν στο εξωτερικό για να σπουδάσουν ή να διδάξουν.

Τα μαθήματα που παρακολουθεί ένας φοιτητής σε μια ξένη χώρα αναγνωρίζονται από το πανεπιστήμιο προέλευσης. Με αυτόν τον τρόπο τα εξάμηνα σπουδών στο εξωτερικό προσμετρούνται και δεν πάνε χαμένα. Το πρόγραμμα Erasmus δεν διευρύνει μόνον τους ακαδημαϊκούς ορίζοντες, αλλά ταυτόχρονα καλλιεργεί τις διαπολιτισμικές δεξιότητες και βοηθά τους φοιτητές να γίνουν πιο ανεξάρτητοι. Στους συμμετέχοντες χορηγείται υποτροφία 250 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τη χώρα του πανεπιστημίου προέλευσης.

Το πρόγραμμα προάγει επίσης τις ανταλλαγές καθηγητών και τη συνεργασία γενικότερα ανάμεσα στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη και όλον τον κόσμο. Σήμερα συμμετέχουν στο πρόγραμμα πάνω από 4.000 τέτοιου είδους ιδρύματα. Το 90% αυτών είναι πανεπιστήμια χωρών της ΕΕ. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί με τη συμμετοχή της Κροατίας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας τον επόμενο χρόνο.

Υποτροφίες του προγράμματος Erasmus χορηγούνται επίσης για πρακτική άσκηση σε εταιρείες ή οργανισμούς του εξωτερικού. Η δυνατότητα αυτή προσελκύει ολοένα και περισσότερους φοιτητές - το ακαδημαϊκό έτος 2007/2008 ο αριθμός τους ανήλθε σε 20.000 περίπου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Erasmus DeutschEnglishfrançais

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι