Sti

Erasmus er nu oppe på 2 millioner studerende - 06/10/2009

Gruppe af unge © EC

Med sine 22 år på bagen har Erasmusprogrammet hjulpet over 2 millioner studerende til et studie- eller praktikophold i udlandet.

Har du nogensinde haft lyst til at læse i Barcelona eller komme på praktikophold i London? Alene i studieåret 2007/2008 tog 160 000 europæiske studerende og 27 000 undervisere fra højere læreanstalter til udlandet for at læse eller undervise.

De kurser, du tager i andre lande, giver merit på dit danske studium, så det er bestemt ikke spild af tid at tage et semester eller to i udlandet. Erasmus kan ikke alene udvide din akademiske horisont, men også give dig personlige fordele i form af større uafhængighed og forståelse for andre kulturer. Som Erasmusstuderende får du hver måned et stipendium på omkring 1 800 kr. (ca. 250 euro) som tilskud til dine leveomkostninger. Derudover kan du tage din SU med til udlandet.

Programmet støtter også udveksling af undervisere og alment samarbejde mellem højere læreanstalter i og uden for EU. For øjeblikket deltager over 4 000 højere læreanstalter i 31 lande i programmet, herunder 90 % af alle universiteter i EU. Og tallet vil stige, når Kroatien og Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien kommer med i programmet senere i år.

Du kan også få Erasmusstøtte til et praktikophold i virksomheder og organisationer i udlandet. Det benytter flere og flere studerende sig af – ca. 20 000 i 2007/2008.

Mere om Erasmusprogrammet DeutschEnglishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links