Sökväg

Affisch för europeiska språkdagen på en byggnad © EC

Europeiska språkdagen den 26 september firas för att uppmärksamma alla de olika språk som talas i EU. Se vilka evenemang som hålls i ditt land i veckan.

Tanken med språkdagen är att öka intresset för språk och språkinlärning bland både vuxna och barn. Runtom i Europa hålls i veckan över 300 evenemang, så oavsett ålder eller språkintresse finns det säkert något för dig.

Det blir både lättsamma och mer seriösa evenemang – från spel och frågesport till litteraturkvällar och rundabordsdiskussioner om språkpolitik.

I Göteborg uppmärksammas de svenska minoritetsspråken i en serie miniföreläsningar, i Alviks bibliotek i Bromma kan man lära sig mer om teckenspråk, och på högskolan i Dalarna kan du lyssna på föredrag, gå på språkkafé eller dansa tango. Vasa och Uleåborg bjuder bl.a. på sagostunder, språkkafé och musikunderhållning på olika språk.

I Bryssel anordnar EU-kommissionen en konferens om tidig språkinlärning och en debatt om flerspråkighet i medierna med flerspråkighetskommissionär Leonard Orban (24–25 september).

I Bryssel blir det dessutom sagostunder, sång, språklekar och andra aktiviteter för barn hela dagen den 25 september.

Vi vill också påminna om att gymnasieskolorna kan anmäla sig till årets omgång av Juvenes Translatores – EU:s översättningstävling för 17-åringar. Sista anmälningsdag är den 20 oktober och tävlingen hålls den 24 november.

Evenemang på europeiska språkdagen Englishfrançais – sök på land

Kommissionens kontor i EU-länderna – kontaktpunkt för språkdagsarrangörer

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar