Cale de navigare

Festivalul european al limbilor - 24/09/2009

Banner dedicat Zilei europene a limbilor © CE

Ziua europeană a limbilor celebrează diversitatea lingvistică a UE. Consultaţi calendarul evenimentelor organizate în ţara dumneavoastră, în săptămâna 21-26 septembrie.

Evenimentul îşi propune să promoveze interesul faţă de limbi străine şi faţă de învăţarea acestora în rândul adulţilor şi al copiilor. Aşadar, indiferent de vârsta şi de interesul dumneavoastră faţă de limbile străine, oriunde v-aţi afla, veţi găsi cu siguranţă ceva care să vă atragă printre numeroasele manifestări organizate cu această ocazie în toată Europa.

Oscilând între lejer şi serios, programul activităţilor include jocuri şi quiz-uri, serate literare şi mese rotunde pe tema politicii lingvistice.

În Bucureşti, la data de 25 septembrie, Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României, în colaborare cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, organizează reuniunea cu tema „Multilingvism şi limbi minoritare în România”. În cea de-a doua parte a evenimentului, va avea loc un concurs pe tema diversităţii lingvistice a Europei, la care vor participa elevi din cinci licee bucureştene.

La Bruxelles şi Luxemburg, oraşele în care Comisia Europeană îşi desfăşoară în principal activitatea, evenimentele vor include o conferinţă şi un eveniment de presă pe tema învăţării limbilor străine din primii ani ai vieţii, la care va lua parte comisarul pentru multilingvism, dl. Leonard Orban (24-25 septembrie).

Pe parcursul zilei de 25 septembrie, copiii vor asculta poveşti, vor cânta, vor participa la jocuri lingvistice şi la alte activităţi organizate special pentru ei.

Nu uitaţi, de asemenea, că liceele din Uniunea Europeană mai au încă timp să se înscrie la ediţia din acest an a concursului de traducere „Juvenes Translatores”. Termenul limită pentru înscriere este 20 octombrie, iar concursul va avea loc la data de 24 noiembrie.

Evenimente organizate cu ocazia Zilei europene a limbilor Englishfrançais – căutare după ţară

Reprezentanţele Comisiei în ţările UE – puncte de contact pentru organizatorii de evenimente

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile