Kruimelpad

Europees talenfestijn - 24/09/2009

Gigantisch spandoek over de vorige EU-talendag op het Berlaymontgebouw in Brussel © EC

Op de Europese Dag van de talen worden al die talen die in de EU worden gesproken, eens stevig in het zonnetje gezet. Kijk maar eens welke evenementen er in de aanloop naar 26 september in uw land worden georganiseerd.

De bedoeling van deze Europese talendag is jong en oud enthousiast te maken voor talen en het leren van talen. Dus zit er voor iedereen vast wel iets interessants tussen de meer dan 300 evenementen (bijna 20 alleen al in Nederland en België).

De uiterst gevarieerde activiteiten - soms luchtig, soms ernstig - lopen van spelletjes en quizzen tot literaire avonden en rondetafelgesprekken over taalbeleid.

Zo organiseren de culturele instituten in Nederland op 25 september in het Maison Descartes in Amsterdam een feest voor schoolklassen waarop leerlingen spelenderwijs kennis kunnen maken met vreemde talen. Maar u kunt die dag ook meer te weten komen over modern talenonderwijs op een workshop in het Nederlandse Weert.

Ook in Brussel en Luxemburg – waar de Europese Commissie is gevestigd – zijn er tal van activiteiten, bijvoorbeeld een conferentie en persbijeenkomst over taalonderwijs voor kinderen met Eurocommissaris voor meertaligheid, Leonard Orban, op 24 en 25 september.

Op 25 september vinden er op het Brusselse Jourdanplein de hele dag allerlei activiteiten plaats voor kinderen: voorlezen, zingen, taalspelletjes, enz.

En niet te vergeten: middelbare scholen in de EU kunnen zich nog steeds opgeven voor Juvenes Translatores, de jaarlijkse vertaalwedstrijd voor scholieren. De inschrijvingstermijn loopt tot 20 oktober en de wedstrijd wordt op 24 november gehouden.

Evenementen rond de Europese Dag van de talen Englishfrançais – zoeken per land

Vertegenwoordigingen van de Europese Commissie in de EU-landen – contactadressen voor organisatoren van evenementen

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links