Navigointipolku

Euroopan kielet huomion kohteena - 24/09/2009

Kielten teemapäivän juliste rakennuksen ulkoseinässä © EC

Kielten teemapäivän kunniaksi järjestetään eri puolilla Eurooppaa monenlaisia kieliaiheisia tapahtumia.

Euroopan kielten päivää vietetään vuosittain 26. syyskuuta. Sen tavoitteena on lisätä niin aikuisten kuin lastenkin kiinnostusta kieliin ja kieltenopiskeluun. Teemapäivän yhteydessä eri maissa järjestetään yhteensä yli 300 kieliaiheista tapahtumaa, joista löytyy jokaiselle jotakin: pelejä, tietokilpailuja, kirjallisuusiltoja, kielipoliittisia keskustelutilaisuuksia yms.

Suomessa Euroopan komissio järjestää tapahtumia Oulussa ja Vaasassa teemapäivän aattona eli perjantaina 25.9. Tarjolla on monikielisiä satutuokioita lapsille, kielikahvila, ulkoilmatapahtuma ja muuta monikielistä ja –kulttuurista ohjelmaa. Helsingissä puolestaan on saksalainen kirjallisuusilta tiistaina 29.9. Lisätietoa Suomen tilaisuuksista

Komission päätoimipaikoissa Brysselissä ja Luxemburgissa pidetään 24. ja 25.9. varhaisiän kielenoppimista käsittelevä konferenssi ja mediatapahtuma, joihin osallistuu myös monikielisyydestä vastaava EU-komissaari Leonard Orban. Perjantaina 25.9. lapsille on koko päivän tarjolla satu- ja laulutuokioita, kieliaiheisia pelejä ja muita aktiviteetteja.

Nuorten kieltenopiskelun edistäminen on taka-ajatuksena myös Juvenes Translatores -käännöskilpailussa, jonka komissio jälleen tänä vuonna järjestää 17-vuotiaille koululaisille. Koulut voivat rekisteröityä kisaan 20.10. asti, ja itse kilpailu pidetään 24.11.

Euroopan kielten teemapäivän kansainvälinen tapahtumakalenteri Englishfrançais

Euroopan komission toimipisteet EU-maissa – yhteystiedot tapahtumien järjestäjille

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä