Διαδρομή πλοήγησης

Οι ευρωπαϊκές γλώσσες γιορτάζουν - 24/09/2009

Πόστερ για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών © EC

Η "Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών" είναι μια ημέρα αφιερωμένη στις πολλές γλώσσες που ομιλούνται στην ΕΕ. Δείτε ποιες εκδηλώσεις διοργανώνονται στη χώρα σας με την ευκαιρία αυτού του εορτασμού.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Γλωσσών είναι να ξυπνήσει το ενδιαφέρον ενηλίκων και παιδιών για τις ξένες γλώσσες και την εκμάθησή τους. Όποια κι αν είναι η ηλικία σας ή το ενδιαφέρον σας για τις γλώσσες, σίγουρα θα υπάρχει κάτι για σας από αυτά που προτείνουν οι 300 και πλέον προγραμματισμένες εκδηλώσεις (15 εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Κύπρο).

Οι δραστηριότητες είναι ποικίλες, από ψυχαγωγικές μέχρι πολύ σοβαρές - από παιχνίδια και κουίζ μέχρι φιλολογικές βραδιές και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για τη γλωσσική πολιτική.

Για παράδειγμα, στα πλαίσια του εορτασμού, θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή σειρά εκπαιδευτικών-ενημερωτικών δραστηριοτήτων με τον τίτλο «Πολυγλωσσούπολη», όπου οι μαθητές μέσα από διαδραστικές και πρωτότυπες δραστηριότητες θα ανακαλύψουν τον γλωσσικό πλούτο της Ε.Ε. και θα εντοπίσουν κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των διαφορετικών γλωσσών που ανήκουν στην ίδια γλωσσική οικογένεια.

Στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο – όπου εδρεύουν οι κυριότερες υπηρεσίες της Επιτροπής – διοργανώνεται συνέντευξη Τύπου με συμμετοχή του Επιτρόπου Λεονάρντ Όρμπαν, την οποία θα ακολουθήσει τεχνική ενημέρωση σχετικά με την εκμάθηση ξένων γλωσσών σε μικρή ηλικία (24-25 Σεπτεμβρίου).

Στις 25 Σεπτεμβρίου θα γίνονται, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, εκδηλώσεις με παραμύθια, τραγούδια, γλωσσικά παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες για παιδιά.

Τέλος, τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ΕΕ έχουν ακόμα το χρόνο να εγγραφούν για συμμετοχή στο φετινό διαγωνισμό μετάφρασης 'Juvenes Translatores'. Η προθεσμία εγγραφής λήγει στις 20 Οκτωβρίου και ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου.

Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών Englishfrançais – αναζήτηση ανά χώρα

Γραφεία της Επιτροπής στις χώρες της ΕΕ – σημεία επικοινωνίας για διοργανωτές εκδηλώσεων

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι