Навигационна пътека

Европейски празник на езиците - 24/09/2009

Плакат за деня на езиците на ЕС върху сграда © EО

Европейският ден на езиците е празник на многобройните езици, които се говорят в ЕС. Вижте какви прояви са организирани във вашата страна през тази седмица.

Идеята е да се разпали интереса на деца и възрастни към езиците и изучаването на езици. Независимо на колко сте години и дали се интересувате от езици, сигурно ще намерите нещо за вас сред многобройните прояви, организирани по случай деня на езиците.

Събитията варират от развлекателни (игри, викторини, рецитали) до сериозни (литературни вечери и дискусии на кръгла маса за езиковата политика).

На 26 септември Българското национално радио ще излъчи серия предавания за езиковото многообразие и изучаването на чужди езици. Редица училища също ще отбележат празника с участие в международни езикови проекти и собствени мероприятия.

В Брюксел и Люксембург – основните седалища на Европейската комисия – ще се проведат конференция и среща с пресата на тема „Езиково обучение от ранна възраст“ с участието на комисаря по многоезичието Леонард Орбан (24-25 септември).

На 25 септември през целия ден ще има езикови игри, песни и приказки за деца.

А средните училища в ЕС все още могат да се регистрират за тазгодишния конкурс по превод „Juvenes Translatores“. Крайният срок за регистрация е 20 октомври, а самият конкурс ще се проведе на 24 ноември.

Прояви по случай Европейския ден на езиците Englishfrançais – търсене по страни

Представителства на Комисията в държавите от ЕС – място за контакти за организаторите на прояви

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки