Sti

Den forsømte lærer - 21/08/2009

Dreng, der er uopmærksom i klassen © EC

Lærere er demotiverede og bruger 13 % af undervisningstiden på at skabe ro i klassen, viser OECD-undersøgelse.

Sommerferien lakker mod enden, og et nyt skoleår står for døren. Ikke kun for børn og unge – lærerne skal også ruste sig til at vende tilbage til arbejdet.

OECD Englishfrançais har for nylig offentliggjort resultaterne af en international undersøgelse Englishfrançais om undervisning og læring. Undersøgelsen blev gennemført i 23 lande, heraf 15 EU-lande.

Den har fået EU-støtte i håb om, at den vil give undervisningsmyndighederne en bedre forståelse af, hvad man kan gøre for at hjælpe de ca. 6,25 millioner lærere i EU.

Fokus er på lærerne og skolelederne til forskel fra tidligere OECD-undersøgelser, hvor man så på elevernes indsats. Resultaterne er blevet brugt til for første gang nogensinde at sammenligne undervisningsmiljøet og lærernes arbejdsvilkår i forskellige lande.

Tre ud af fire lærere føler, at de mangler et incitament til at forbedre kvaliteten af deres undervisning. Samtidig betyder elevernes dårlige opførsel i klasseværelset, at undervisningen forstyrres på tre ud af fem skoler. Lærere i Irland, Italien, Portugal og Spanien savner en systematisk bedømmelse af eller feedback på deres arbejde. Undervisningsmyndighederne bør med andre ord belønne og anerkende lærere, der gør et særlig godt stykke arbejde.

Alle deltagerlandene har tilsyneladende problemer med at skaffe uddannede lærere. Problemets omfang varierer meget – 78 % af skolerne i Tyrkiet er plaget af lærermangel mod kun 12 % i Polen.

Undersøgelsen tyder på, at det vil være en stor hjælp for både lærerne og eleverne, hvis man fokuserede mere på undervisningsresultaterne end læseplanerne.

Læreruddannelse i EU English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links