Навигационна пътека

Момче, което не слуша обясненията на учителя в клас © EC

Проучване на ОИСР показва, че учителите са демотивирани и губят 13 % от учебното време, за да се справят с нарушаващи реда ученици.

Тъй като лятната ваканция е към края си, учениците и учителите се подготвят за нова учебна година.

Наскоро ОИСР Englishfrançais публикува резултатите от международно проучване Englishfrançais за преподаването и ученето. Проучването бе проведено в 23 страни, 15 от които от ЕС.

ЕС подкрепи проучването с надеждата образователните власти да получат по-ясна представа как да помогнат на около 6,25 млн. учители в Съюза.

Докато предишни проучвания на ОИСР оценяваха резултатите на учениците, това бе насочено към учителите и директорите. Резултатите са използвани за първото по рода си сравнение в международен план на условията за учене и условията за труд на учителите.

Трима от всеки четирима учители смятат, че нямат достатъчно стимули да подобрят качеството на преподаването си, докато лошото поведение на учениците в клас пречи на уроците в три от всеки пет училища. Учителите в Ирландия, Португалия, Испания и Италия се оплакват от липсата на системно оценяване или отзиви за тяхната работа. Оттук образователните власти могат да разберат необходимостта от награди и признание за добра работа.

Във всички участвали в проучването страни има недостиг на квалифицирани учители. Данните обаче варират в значителна степен - недостиг на учители има в 12 % от училищата в Полша и в 78 % от училищата в Турция.

Резултатите от проучването предлагат планиращите образованието да помогнат на учителите и учениците по-ефективно, като акцентират върху резултатите от обучението, а не върху учебните програми.

Образование на учители в ЕС English

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки