Sökväg

EU:s framtid skapas av våra unga - 12/08/2009

EU ger ungdomar möjlighet att göra sina röster hörda och hjälpa till att bygga upp en hållbar värld.

Den tolfte augusti firas Internationella ungdomsdagen English för tionde gången, och därför vill EU påminna om att ungdomars samhällsengagemang är en viktig del av samhällets utveckling och framgångar.

Det finns 96 miljoner ungdomar mellan 15 och 29 år i EU, vilket är nästan 20 % av befolkningen. För att hjälpa dem att infria sina förhoppningar har EU skapat ett program för unga, "Ung och aktiv i Europa" DeutschEnglishfrançais. Syftet är att uppmuntra unga européers engagemang i samhällsfrågor och att utveckla deras solidaritetskänsla och tolerans, samtidigt som man väcker deras intresse för EU:s framtid.

För att nå dessa mål, stöder man genom prgorammet olika åtgärder:

• underlätta resor och utbyten inom EU och i resten av världen,

• främja icke-formell utbildning och dialogen kulturer emellan och

• uppmuntra alla unga, oavsett social eller kulturell bakgrund, att delta i samhällsprojekt.

Europeisk volontärtjänst DeutschEnglishfrançais vill uppmuntra unga att delta i olika sorters volontärprojekt både inom EU och i andra länder. Genom volontärtjänsten kan ungdomar mellan 18 och 30 år delta i olika sorters projekt i utlandet under allt från två månader i upp till ett år. De får på så sätt möjlighet att lära och utvecklas under en av de viktigaste perioderna i livet.

Förra vintern åkte åtta ungdomar från olika EU-länder till den västfranska staden Redon för att delta i ett projekt ordnat av den europeiska volontärtjänsten. De hjälpte till att ordna stadens "Europavecka", och fick besöka både skolor och olika föreningar i staden. De åkte hem inte bara med förbättrade språkkunskaper i bagaget, utan även en ännu viktigare erfarenhet – en ny öppenhet. Det är initiativ som dessa som för Europa framåt!

Här kan du läsa mer om EU:s ungdomspolitik DeutschEnglishfrançais.

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar