Cale de navigare

Tinerii sunt viitorul Uniunii - 12/08/2009

Uniunea Europeană le oferă tinerilor posibilitatea de a se exprima şi de a contribui la construirea unui viitor durabil.

Cu ocazia celei de-a zecea ediţii a Zilei Internaţionale a Tinerilor English, Uniunea Europeană ne reaminteşte faptul că implicarea socială, economică şi politică a tinerilor este un factor esenţial pentru progresul şi dezvoltarea durabilă a societăţii.

În UE există 96 de milioane de tineri cu vârstele cuprinse între 15 şi 29 de ani, reprezentând aproape 20% din totalul populaţiei. Pentru a răspunde aşteptărilor acestora, UE pune în aplicare un program numit „Tineretul în acţiune” DeutschEnglishfrançais. Programul îşi propune să promoveze participarea cetăţenească, solidaritatea şi toleranţa în rândul tinerilor din Europa şi să le trezească, în acelaşi timp, interesul pentru viitorul Uniunii.

Pentru a-şi atinge obiectivele, programul prevede o serie de acţiuni care urmăresc:

• să favorizeze mobilitatea în interiorul UE, dar şi dincolo de frontierele sale;

• să promoveze educaţia informală şi dialogul intercultural;

• să încurajeze integrarea tuturor tinerilor, indiferent de mediul educaţional, social şi cultural.

În acest context, Serviciul European de Voluntariat DeutschEnglishfrançais (SEV) susţine implicarea tinerilor în diferite forme de activităţi benevole, atât în interiorul Uniunii Europene cât şi în afara acesteia. SEV le permite tinerilor între 18 şi 30 de ani să ia parte la proiecte de interes general derulate în străinătate pe o perioadă cuprinsă între două şi douăsprezece luni. Tinerii au astfel ocazia de a trăi o experienţă de formare într-un moment esenţial al evoluţiei lor.

Iarna trecută, opt tineri europeni motivaţi au mers în oraşul Redon, în vestul Franţei, pentru un proiect SEV. Găzduiţi de şcoli şi asociaţii, ei au contribuit la organizarea „Săptămânii europene”. Acest sejur le-a permis să îşi îmbunătăţească cunoştinţele lingvistice şi să îşi lărgească orizontul. Cu siguranţă, Europa înregistrează progrese datorită acestui gen de iniţiative.

Mai multe informaţii cu privire la politicile europene în materie de tineret DeutschEnglishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile