Kruimelpad

De jongeren zijn de toekomst van de Unie - 12/08/2009

De Europese Unie biedt jongeren de mogelijkheid om hun mening te geven en tot een duurzame wereld bij te dragen.

Naar aanleiding van de tiende Internationale dag van de jeugd English herinnert de Europese Unie (EU) eraan dat een sociaal, economisch en politiek engagement van de jeugd essentieel is voor de vooruitgang en voor de duurzame ontwikkeling van onze samenleving.

De EU telt 96 miljoen jongeren tussen 15 en 29 jaar. Het gaat om zo'n 20% van de bevolking. Om aan hun verwachtingen tegemoet te komen, voert de EU het programma "Jeugd in actie" DeutschEnglishfrançais uit. Dit programma bevordert de solidariteit, tolerantie en participatie van de burger bij de jonge Europeanen, en probeert hun interesse te wekken voor de toekomst van de Unie.

Daarvoor stimuleert het:

• de mobiliteit binnen en buiten de EU;

• het niet-formeel onderwijs en de interculturele dialoog;

• de integratie van alle jongeren, ongeacht hun sociale, culturele of onderwijsachtergrond.

Zo betrekt het Europees Vrijwilligerswerk DeutschEnglishfrançais jongeren bij diverse soorten vrijwilligerswerk, zowel binnen als buiten de EU. Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen gedurende twee tot twaalf maanden in het buitenland meewerken aan projecten van algemeen belang. Het is voor hen een leerrijke ervaring in een beslissende fase van hun leven.

Vorige winter zijn acht jonge Europese vrijwilligers naar de stad Redon in het westen van Frankrijk gereisd voor een project van het Europees Vrijwilligerswerk. Zij hebben er in scholen en bij verenigingen geholpen om de "Europese week" te organiseren. Deze reis was bijzonder goed voor hun talenkennis en hun openheid van geest. Dit soort acties helpen Europa vooruit.

Meer informatie over het jeugdbeleid van de EU DeutschEnglishfrançais

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links