Navigointipolku

Nuorissa on Euroopan tulevaisuus - 12/08/2009

EU aktivoi nuoria toimimaan ja edistämään kestävää kehitystä.

Kansainvälistä nuorison päivää English vietetään 12.8. jo kymmenettä kertaa. Sen yhteydessä EU haluaa jälleen muistuttaa, että nuorten aktiivisuus yhteiskunnassa, taloudessa ja politiikassa on kestävän kehityksen kannalta välttämätöntä.

EU:ssa on 15–29-vuotiaita nuoria 96 miljoonaa eli 20 prosenttia väestöstä. EU:n Youth in Action -nuorisotoimintaohjelmalla DeutschEnglishfrançais halutaan edistää EU:n nuorten kansalaisaktiivisuutta, solidaarisuutta ja suvaitsevuutta sekä saada heidät kiinnostumaan EU:n tulevaisuudesta.

Käytännössä nuorisotoimintaohjelma pyrkii

• luomaan nuorille mahdollisuuksia liikkua EU:ssa ja sen ulkopuolella,

• edistämään epävirallista oppimista ja kulttuurien välistä vuoropuhelua,

• edistämään kaikkien nuorten mahdollisuuksia olla yhteiskunnan aktiivijäseniä riippumatta heidän koulutuksellisesta, sosioekonomisesta ja kulttuurisesta taustastaan.

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu DeutschEnglishfrançais tarjoaa nuorille mahdollisuuden osallistua vapaaehtoiseen toimintaan ulkomailla. Sen kautta 18–30-vuotiaat nuoret voivat päästä työskentelemään yleishyödyllisissä hankkeissa joko EU:ssa tai sen ulkopuolella 2–12 kuukauden ajan. Vapaaehtoistyössä voi paitsi saada hyödyllistä oppia erilaisista töistä ja kulttuureista myös kerätä unohtumattomia kokemuksia.

Yksi tällaisista hankkeista järjestettiin viime talvena Länsi-Ranskassa Redonin kaupungissa, jossa kahdeksan nuorta pääsi auttamaan alueen kouluja ja järjestöjä Eurooppa-viikon järjestelyissä. Työjakson aikana nuorten ranskantaito parani roimasti, ja he saivat ainutlaatuisen tilaisuuden perehtyä ranskalaiseen miljööseen ja elämäntapaan. Tämäntyyppiset hankkeet ovat omiaan edistämään Eurooppa-aatetta.

Lisätietoa EU:n nuorisopolitiikasta DeutschEnglishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä