Sti

EU's fremtid er i hænderne på de unge - 12/08/2009

EU giver de unge mulighed for at blive hørt og være med til at skabe en bæredygtig verden.

Nu hvor den internationale ungdomsdag English afholdes for tiende gang, minder EU om, at de unges sociale, økonomiske og politiske deltagelse er nøglen til fremskridt og en bæredygtig samfundsudvikling.

Der er op mod 96 millioner unge mellem 15 og 29 år i EU, hvilket svarer til omkring 20 % af befolkningen. For at indfri deres forventninger har EU iværksat programmet "Aktive unge" DeutschEnglishfrançais. Formålet er at opmuntre de unge til at engagere sig i samfundet og skabe solidaritet og tolerance blandt de unge europæere – og samtidig skabe interesse om EU's fremtid.

For at nå disse mål bliver der med programmet iværksat en række tiltag, der har til formål at:

• gøre det lettere for de unge at rejse inden for og uden for EU

• støtte ikke-formel uddannelse og interkulturel dialog

• opmuntre alle unge til at deltage aktivt uanset uddannelsesmæssig, social eller kulturel baggrund.

Den Europæiske Volontørtjeneste DeutschEnglishfrançais vil opmuntre de unge til at deltage i forskellige frivillige aktiviteter både inden for og uden for EU. Med Den Europæiske Volontørtjeneste kan unge mellem 18 og 30 år tage til udlandet for at deltage i projekter af almen interesse i en periode på to til tolv måneder. De får dermed uddannelseserfaring på et afgørende tidspunkt i deres liv.

Sidste vinter deltog otte unge motiverede europæere i et volontørprojekt i Redon i det vestlige Frankrig. De blev modtaget i byens skoler og foreninger, hvor de hjalp med at organisere den "europæiske uge". Opholdet har givet dem mulighed for at forbedre deres sprogkundskaber og udvide deres horisont. Det er med den slags tiltag, at Europa gør fremskridt

Flere oplysninger om EU's ungdomspolitik DeutschEnglishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links