Sti

Investering i unge - 27/04/2009

Gruppebillede af syv unge ©EF

Ungdomsarbejdsløsheden stiger kraftigt. Ny langsigtet strategi skal hjælpe de unge.

Som et af svarene på den økonomiske krise foreslår Kommissionen flere ændringer i sin strategi for ungdomspolitik for det kommende årti. Den nye strategiDeutschEnglishfrançais går på tværs af politikområder og skal styrke EU-landenes samarbejde på ungdomsområdet.

Den nuværende generation af unge (dvs. 15-25 årige) er den første, der er vokset op i et fredeligt Europa næsten uden grænser. De har mange flere muligheder end deres forældre og bedsteforældre. Men det bliver sværere og sværere for dem at finde fast job, så mange lever under usikre forhold, der forhindrer dem i at stå på egne ben og blive fuldt integreret i samfundet. Mange unge i EU må tage til takke med midlertidige job, fordi de ikke kan finde fast arbejde.

Ud over de eksisterende initiativer DeutschEnglishfrançais vil EU gøre det lettere for landene at koordinere deres indsats for at åbne adgangen til uddannelse og job og få unge til at deltage mere aktivt i samfundslivet, f.eks. gennem medborgerinitiativer. Strategien understreger bl.a., at uddannelse uden for det formelle system, frivilligt arbejde og erhvervsuddannelse spiller en vigtig rolle for at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Det gælder især for de ca. 15 % unge, der forlader skolen uden eksamensbevis.

Kommissionen opfordrer EU-landenes regeringer til løbende dialog med unge. De er en værdifuld og mere og mere sparsom ressource. De er nødvendige for at tilføre nye kræfter til arbejdsstyrken. I dag udgør de 20 % af den samlede befolkning, men i 2050 ventes deres andel at være faldet til bare 15 %.

For at sørge for bedre oplysning har EU offentliggjort en detaljeret rapport om unge English. Det er første gang, man giver et samlet overblik over unges situation. Fremover kommer der en sådan rapport hvert tredje år.

Omkring 17,5 % af de unge i EU var uden arbejde i februar – mod 14,7 % i februar 2008. Det nye tal er over dobbelt så højt som EU's samlede arbejdsløshedstal, der faldt til 7,9 % fra 6,8 % over samme periode.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links