Sökväg

Vår i Europa – Idéer utvecklar Europa - 14/04/2009

Logotypen för Vår i Europa 2009 © EC

EU-politiker besöker skolor runtom i Europa som ett inslag i evenemanget Vår i Europa 2009.

På skolor runtom i EU hålls debatter och tävlingar med EU-tema i samband med evenemanget Vår i Europa. Kommissionärer och EU-parlamentariker är med och besöker skolor och svarar på frågor i en webbchatt.

Ett särskilt inslag är initiativet Tillbaka till skolan, där offentliga personer besöker sin gamla skola för att diskutera EU-frågor med eleverna. Det kan vara EU-parlamentariker, kommissionärer, universitetslärare, politiker och andra tjänstemän. Men eleverna skickar själva ut inbjudningar och bestämmer vem de vill träffa.

I evenemangets egen nättidning Spring day magazine English finns artiklar om olika ämnen som kan inspirera till diskussion. Artiklarna är skrivna av elever mellan 10 och 20 år. Man kan bl.a. läsa om Portugals plan för att få alla att använda mer teknik i skolorna. En annan artikel handlar om hur man definierar kreativitet och innovation – temat för Europeiska året 2009 English .

Vår i Europa är ett årligt evenemang för skolor både i och utanför EU. Skolor som har registrerat sig kan gå in på webbportalen och tävla, blogga, chatta och spela spel. De kan också kommunicera med varandra för att utbyta idéer och lära sig mer om andra kulturer.

Vår i Europa anordnas av 31 europeiska utbildningsministerier som ingår i nätverket European Schoolnet, och finansieras av EU.

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar