Navigacijska pot

Nove ideje za pomladno Evropo - 14/04/2009

Logotip projekta Pomladni dan v Evropi 2009 © EC

V okviru pobude Pomladni dan v Evropi 2009 bodo evropski politiki obiskali šole po vsej Evropski uniji.

V okviru projekta Pomladni dan v Evropi bodo v šolah po vsej Evropski uniji potekale razprave in tekmovanja na temo EU. Sodelovali bodo tudi evropski komisarji in poslanci, ki bodo obiskali šole in sodelovali v spletnih klepetalnicah.

Med pobudami pomladnega dne je tudi zamisel o vrnitvi znanih osebnosti v šolske klopi, kjer se s šolarji pogovarjajo o evropskih vprašanjih. Morebitni gosti šolarjev so tako evroposlanci, evropski komisarji, univerzitetni profesorji ter predstavniki državnih in regionalnih organov. Vendar pa o gostih odločajo šolarji sami, ki izbranim sogovornikom tudi pošljejo vabila.

Dobro izhodišče za razprave v razredu so lahko članki v spletni reviji English pomladnega dne. Učenci in dijaki, stari med 10 in 20 let, tako med drugim pišejo o novem portugalskem načrtu, ki spodbuja uporabo tehnologije, in njegovem vplivu na šole ter o ustvarjalnosti in inovativnosti, temah evropskega leta 2009 English.

Pomladni dan v Evropi je vsakoletni dogodek, namenjen vsem šolam v EU in drugje. Šole se najprej prijavijo k sodelovanju, nato pa se lahko udeležijo spletnih dejavnosti in tekmovanj ter uporabijo vire, orodja in storitve. Lahko se tudi povežejo z drugimi šolami v Evropi ter z njimi izmenjajo zamisli ali se poučijo o drugih kulturah.

Pomladni dan s podporo EU organizira mreža European Schoolnet, ki povezuje 31 evropskih ministrstev za izobraževanje.

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave