Cale de navigare

Primăvara europeană: ideile pun în mişcare Europa - 14/04/2009

Logoul campaniei „Primăvara europeană 2009” © CE

Politicieni europeni vor vizita şcoli din Europa, în cadrul campaniei „Primăvara europeană 2009”.

În cadrul campaniei „Primăvara europeană”, şcolile din UE vor găzdui dezbateri şi concursuri pe teme europene. La rândul lor, comisari şi parlamentari europeni vor vizita şcoli şi vor răspunde la întrebările ce le vor fi adresate on-line.

Personalităţi publice vor merge „înapoi la şcoală” pentru a discuta cu elevii pe marginea tematicii europene, acesta fiind unul dintre evenimentele marcante ale „Primăverii europene”. Lista posibililor oaspeţi include membri ai Parlamentului European şi ai Comisiei Europene, profesori universitari şi reprezentanţi ai autorităţilor naţionale şi regionale. Însă, în ultimă instanţă, elevii rămân cei care vor trimite invitaţii celor cu care doresc să se întâlnească.

Articolele publicate în revista on-line „Primăvara europeană” English reprezintă un bun punct de plecare pentru oricine se află în căutarea unui subiect de dezbatere. De exemplu, cele recente, scrise de elevi şi studenţi cu vârstele cuprinse între 10 şi 20 de ani, abordează teme precum impactul noului plan portughez de stimulare a utilizării tehnologiei asupra şcolilor sau definirea creativităţii şi inovării – tema Anului European 2009 English.

„Primăvara europeană” este un eveniment organizat anual, la care pot participa toate şcolile din Europa şi din lume. După ce se înregistrează, acestea au acces la activităţile, concursurile, resursele, instrumentele şi serviciile propuse de portal. De asemenea, pot comunica cu şcoli de pe tot continentul, pentru a face schimb de idei şi a afla mai multe despre alte culturi.

Campania „Primăvara europeană” este finanţată de UE şi organizată de o reţea formată din 31 de ministere ale educaţiei din Europa, cunoscută sub denumirea de „European Schoolnet”.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile