Kruimelpad

Ideeën brengen Europa in beweging op "Lente in Europa". - 14/04/2009

"Lente in Europa 2009" logo © EG

Europese politici bezoeken scholen in heel Europa als onderdeel van "Lente in Europa 2009".

In scholen uit heel Europa worden debatten en wedstrijden over de EU gehouden in het kader van "Lente in Europa". Leden van de Europese Commissie en het Europees parlement doen hun duit in het zakje door scholen te bezoeken en in online chatsessies vragen te beantwoorden.

Als een van de belangrijkste onderdelen van "Lente in Europa" gaan een aantal bekende personen "terug naar school" om er met de jongeren over Europese vraagstukken te praten. Het gaat daarbij om leden van het Europees Parlement en de Europese Commissie, universiteitsprofessoren en vertegenwoordigers van nationale en regionale overheden. Het zijn echter de leerlingen die kiezen wie ze willen ontmoeten en die de uitnodigingen versturen.

Inspiratie voor gespreksonderwerpen is onder meer te vinden in het online tijdschrift Lente in Europa English . In recente artikelen schrijven studenten tussen van 10 tot 20 jaar over de effecten op de scholen van een nieuwe Portugees plan om het gebruik van technologie aan te moedigen, en over de definitie van creativiteit en innovatie - het thema van het Europees jaar 2009 English .

"Lente in Europa" is een jaarlijks evenement waar alle scholen uit en van buiten Europa aan mogen deelnemen. Wanneer ze zich inschrijven, krijgen ze via de portal toegang tot activiteiten, wedstrijden, informatie, tools en diensten. Ze kunnen met scholen uit heel Europa communiceren om ideeën uit te wisselen en over andere culturen te leren.

"Lente in Europa" wordt georganiseerd door een netwerk van 31 Europese ministeries van onderwijs (European Schoolnet), met steun van de EU.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links