Navigációs útvonal

Az ötletek viszik előre Európát az európai tavasz napján - 14/04/2009

Az 2009. évi Európai tavasz logója © EC

A 2009. évi Európai tavasz elnevezésű rendezvény során uniós politikusok európai iskolákba látogatnak el

Az Európai tavasz elnevezésű rendezvény keretében uniós témájú vitákat és versenyeket rendeznek az iskolák szerte Európában. A biztosok és európai parlamenti képviselők is kiveszik a részüket e programból: iskolákba látogatnak el, és csevegő weboldalakon feltett kérdésekre válaszolnak.

Az Európai tavasz egyik fő eseményeként közéleti szereplők térnek „vissza az iskolába”, hogy a diákokkal Európával kapcsolatos kérdésekről beszélgessenek. A meghívott vendégek között lehetnek európai parlamenti képviselők, európai biztosok, egyetemi oktatók, valamint a nemzeti és regionális hatóságok képviselői, ám azt, hogy kivel szeretnének találkozni, maguk a diákok döntik el, és ők küldik ki a meghívókat is.

Az esemény világhálón olvasható folyóiratának (spring day magazine) English cikkei kiváló kiindulópontul szolgálnak azok számára, akik vitatémákat keresnek. A folyóirat cikkeit 10–20 éves diákok írják. A legfrissebb cikkek egyike arról számol be, milyen hatása van Portugáliában az iskolákra annak az új programnak, amely a technológiai vívmányok használatát hivatott széles körben terjeszteni, egy másik pedig a kreativitást és az innovációt – a 2009-es európai év témáját English – járja körül.

Az Európai tavasz eseménysorozataira minden évben sor kerül, és a részvétel lehetősége minden iskola számára nyitva áll, nemcsak Európában, hanem bárhol a világon. Az iskolák a regisztrálást követően hozzáférhetnek az esemény portálján szereplő tevékenységekhez, versenyekhez, forrásokhoz, eszközökhöz és szolgáltatásokhoz, valamint indulhatnak az ott meghirdetett versenyeken. Ezen kívül szabadon kommunikálhatnak más európai iskolákkal. a diákok megvitathatják egymással gondolataikat, és a sajátjuktól eltérő kultúrákkal ismerkedhetnek meg.

Az Európai tavaszt a 31 európai oktatási minisztérium alkotta hálózat (az Európai Iskolahálózat) szervezi uniós források felhasználásával.

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek