Navigointipolku

Ideat liikkuvat Euroopan keväässä - 14/04/2009

Euroopan kevät 2009 -logo © EC

EU-poliitikot vierailevat kouluissa Euroopan kevät -tapahtumassa.

Kouluissa eri puolilla Eurooppaa järjestetään EU-aiheisia keskusteluja ja kilpailuja vuosittain järjestettävän Euroopan kevät -kampanjan aikana. Komissaarit ja Euroopan parlamentin jäsenet vierailevat kouluissa ja vastaavat kysymyksiin verkkokeskusteluissa.

Tunnettujen henkilöiden vierailut kouluihin ja keskustelut oppilaiden kanssa ovat tapahtuman keskeistä antia. Koulunpenkille palaajien joukossa on Euroopan parlamentin jäseniä, EU-komissaareja, yliopistojen opettajia sekä kansallisten ja alueellisten viranomaisten edustajia. Viime kädessä oppilaat kuitenkin päättävät, keitä he haluavat tavata, ja lähettävät kutsut itse.

Tapahtuman omassa Euroopan kevät -verkkolehdessä English ilmestyneistä artikkeleista voi löytää hyviä keskustelunaiheita. Tuoreimmissa artikkeleissa, jotka ovat 10–20-vuotiaiden nuorten kirjoittamia, käsitellään muun muassa Portugalissa esitettyä uutta suunnitelmaa, jonka tavoitteena on saada ihmiset käyttämään enemmän teknologiaa. Niissä käsitellään myös luovuutta ja innovointia – Euroopan teemavuoden 2009 English aiheita.

Euroopan kevät -tapahtumaan voivat osallistua kaikki koulut EU:ssa ja myös sen ulkopuolella. Koulut voivat rekisteröityä kampanjan verkkosivuilla, joilla on tarjolla erilaisia tehtäviä, kilpailuja, verkkokeskusteluja yms. Ne voivat myös vaihtaa ajatuksia muiden eurooppalaisten koulujen kanssa ja saada tietoa muista kulttuureista.

Euroopan kevät -tapahtuman järjestävät EU:n tuella 31 Euroopan maan opetusministeriöt (European schoolnet).

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä