Διαδρομή πλοήγησης

Άνοιξη της Ευρώπης 2009: οι ιδέες μοχλός για την Ευρώπη - 14/04/2009

Λογότυπος της Άνοιξης της Ευρώπης 2009 © EC

Ευρωπαίοι πολιτικοί θα επισκεφθούν σχολεία σε όλη την Ευρώπη στα πλαίσια του εορτασμού της "Άνοιξης της Ευρώπης 2009".

Με την ευκαιρία της πρωτοβουλίας Άνοιξη της Ευρώπης διοργανώνονται στα σχολεία όλης της Ευρώπης συζητήσεις και διαγωνισμοί με θέμα την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίτροποι και Ευρωβουλευτές λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις με επισκέψεις στα σχολεία και συμμετοχή σε διαδικτυακές συζητήσεις.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων πολλά δημόσια πρόσωπα “επιστρέφουν στα θρανία” για να συζητήσουν με τους μαθητές διάφορα ευρωπαϊκά θέματα. Τα πρόσωπα αυτά μπορεί να είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθηγητές πανεπιστημίων ή εκπρόσωποι εθνικών και περιφερειακών αρχών. Οι μαθητές είναι όμως εκείνοι που αποφασίζουν τελικά ποιον θα ήθελαν να συναντήσουν και στέλνουν οι ίδιοι τις προσκλήσεις.

Τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό της "Άνοιξης της Ευρώπης" English αποτελούν μια καλή πηγή έμπνευσης για τα θέματα των συζητήσεων. Πρόσφατα άρθρα μαθητών ηλικίας 10 έως 20 ετών αναφέρονται στο πώς είδαν τα σχολεία το νέο πρόγραμμα της Πορτογαλίας για ευρύτερη χρήση της τεχνολογίας, καθώς και στους ορισμούς της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, κυρίαρχα θέματα του ευρωπαϊκού έτους 2009 English .

Η Άνοιξη της Ευρώπης είναι μια ετήσια εκδήλωση στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα σχολεία της Ευρώπης και όχι μόνο. Από τη στιγμή που θα εγγραφούν, τα σχολεία αποκτούν πρόσβαση στις δραστηριότητες, τους διαγωνισμούς, τους πόρους, τα εργαλεία και τις υπηρεσίες της δικτυακής πύλης. Επίσης, μπορούν να επικοινωνούν με σχολεία από όλη την Ευρώπη για να ανταλλάσσουν ιδέες και να γνωρίζουν καλύτερα τις άλλες κουλτούρες.

Η Άνοιξη της Ευρώπης διοργανώνεται από το δίκτυο «European Schoolnet» που περιλαμβάνει 31 ευρωπαϊκά υπουργεία παιδείας και χρηματοδοτείται από την ΕΕ.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι