Sti

Europæisk Forår – idéer flytter Europa - 14/04/2009

Logo for Europæisk Forår 2009 © EF

EU-politikere besøger skoler over hele Europa som led i Europæisk Forår 2009.

Skoler rundt om i Europa holder debatter og konkurrencer med EU i fokus som led i initiativet Europæisk Forår. Kommissærer og EU-parlamentarikere er også med. De tager ud på skolerne og besvarer spørgsmål i onlinechats.

Som et vigtigt indslag i initiativet går offentlige personer tilbage på skolebænken for at drøfte EU-spørgsmål med eleverne. Det kan være EU-parlamentarikere, kommissærer, universitetslærere og nationale og lokale politikere. Men eleverne bestemmer selv, hvem de helst vil møde, og indbyder dem også selv.

I det særlige onlineblad om initiativet, Spring Day Magazine English, kan skolerne finde inspiration til et godt emne for debatten. Artiklerne er skrevet af børn og unge mellem 10 og 20 år. Man kan bl.a. læse om, hvordan man i Portugal vil få flere skoler til at bruge moderne teknologi, og hvordan man definerer kreativitet og innovation – temaet for det europæiske år 2009 English.

Europæisk Forår er en årligt tilbagevendende begivenhed, som alle skoler kan deltage i – både i og uden for Europa. Skolerne kan, når de har registreret sig, gå ind på webportalen og deltage i konkurrencer og mange andre aktiviteter. De kan også chatte, blogge og spille. Det giver dem mulighed for at kommunikere med skoler over hele Europa for at udveksle idéer og lære mere om andre kulturer.

Europæisk Forår finansieres af EU og tilrettelægges af et europæisk skolenet (EUN), som tæller 31 europæiske undervisningsministerier.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links