Навигационна пътека

Лого на „Пролет в Европа“ 2009 © EC

Европейски политици ще посетят училища на Стария континент в рамките на „Пролет в Европа“ 2009.

Дискусии и конкурси за ЕС се провеждат в училища в Съюза в рамките на „Пролет в Европа“. Комисари и евродепутати дават своя принос, като посещават училища и отговарят на въпроси в онлайн чатове.

Едно от най-важните събития в рамките на „Пролет в Европа“ е „завръщането в училище” на обществени фигури, за да обсъждат европейски теми с учащите. Списъкът на евентуалните гости включва евродепутати, европейски комисари, университетски преподаватели и представители на национални и регионални органи. В крайна сметка обаче учащите решават с кого биха искали да се срещнат и сами изпращат поканите.

Статиите в онлайн списанието „Пролет в Европа“ English са добро начало за всеки, търсещ тема за дебат. Наскоро там бяха публикувани статии от учащи на възраст от 10 до 20 г. относно въздействието върху училищата на нов план в Португалия за засилено използване на технологии и относно определенията за творчество и иновации - темата на Европейската година 2009 English .

„Пролет в Европа“ се провежда ежегодно и е отворена за всички училища в Европа и извън нея. След като се регистрират, училищата имат достъп до дейностите, конкурсите, ресурсите, инструментите и услугите на уеб портала. Те могат да обменят идеи с училища от цяла Европа и да научат повече за други култури.

„Пролет в Европа“ се организира от мрежа от 31 европейски министерства на образованието, известна като „European schoolnet“, с финансиране от ЕС.

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки