Navigációs útvonal

Táguló horizontok a felsőoktatásban - 16/02/2009

Az Erasmus Mundus program bővítésének köszönhetően a jövőben több európai diák részesülhet külföldi tanulmányi ösztöndíjban.

Az Európai Unió négyszeresére emelte az Erasmus Mundus English program 2009–13. évi költségvetését. A program az európai egyetemek és a világ más kontinenseinek felsőoktatási intézményei között megvalósuló diákcsereprogramok támogatását célozza. A források bővítésének köszönhetően az Erasmus Mundus ötéves költségvetésének összege eléri a 950 millió eurót.

A finanszírozás növekedésének eredményeként a programban a jövőben doktoranduszok is részt vehetnek, és az Unión kívüli országokban tanulni kívánó európai diákok is több támogatásban részesülnek majd. Az Erasmus Mundus első szakaszában, mely 2004-től 2008-ig tartott, az Európán kívüli országokban több mint 6000 diák és 1000 tanár kapott ösztöndíjat, hogy tanulóként, tanárként, illetve kutatóként tapasztalatot szerezzen az uniós felsőoktatási intézmények valamelyikében. A program az európai felsőoktatás színvonalát hivatott emelni, és arra törekszik, hogy elősegítse a kultúrák közötti megértést.

Az Erasmus programról bővebben English

Tanulmányok Európában Englishespañolfrançaisportuguês

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek