Διαδρομή πλοήγησης

Διευρύνονται οι ορίζοντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - 16/02/2009

Περισσότεροι Ευρωπαίοι φοιτητές θα λάβουν υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό χάρη στο διευρυμένο πρόγραμμα «Erasmus Mundus».

Η ΕΕ ενέκρινε τον τετραπλασιασμό του προϋπολογισμού 2009-13 για το πρόγραμμα Erasmus Mundus English, που προωθεί ανταλλαγές φοιτητών μεταξύ ευρωπαϊκών και άλλων πανεπιστημίων απ' όλο τον κόσμο. Με την αύξηση αυτή ο πενταετής προϋπολογισμός θα φθάσει τα 950 εκατομμύρια ευρώ.

Χάρη στα πρόσθετα κονδύλια, το πρόγραμμα επεκτείνεται σε φοιτητές διδακτορικού επιπέδου, ενώ αυξάνονται οι υποτροφίες που χορηγούνται σε Ευρωπαίους για σπουδές σε χώρες εκτός ΕΕ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης 2004-08, περισσότεροι από 6.000 φοιτητές και 1.000 εκπαιδευτικοί από χώρες εκτός Ευρώπης έλαβαν υποτροφίες Erasmus Mundus για να συνεχίσουν την πανεπιστημιακή τους πορεία στην Ευρώπη. Πέρα από τη βελτίωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη, στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης.

Περισσότερα για το πρόγραμμα Erasmus English

Σπουδές στην Ευρώπη Englishespañolfrançaisportuguês

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι