Navigacijska pot

Nagrade EBBA – priznanje za uspeh v tujini - 14/01/2009

Logotip nagrade EBBA 2009 © EC

Nagrade evropskim glasbenikom za najbolje prodajane debitantske albume.

Na letošnji podelitvi nagrad EBBA English si bo soj žarometov delilo deset novih glasbenih zvezd. Evropska nagrada EBBA je priznanje glasbenikom, ki so uspeli zunaj meja svoje domovine in je njihov prvenec postal najbolje prodajani debitanski album v Evropski uniji.

Med letošnjimi nagrajenci najdemo nekatera najbolj popularna imena evropske glasbene scene: Adele (Združeno kraljestvo), Alphabeat (Danska), AaRON (Francija), Cinema Bizarre (Nemčija), The Dø (Francija), Kraak & Smaak (Nizozemska), Ida Corr (Danska), Lykke Li (Švedska), The Script (Irska) in The Ting Tings (Združeno kraljestvo).

Nagrade bodo podelili na televizijski prireditvi na prvem večeru glasbenega festivala EuroSonic Noorderslag EnglishNederlands v nizozemskem mestu Groningen. Prireditev bo vodil britanski televizijski voditelj Jools Holland, na njej pa bodo nastopili sedanji in prejšnji zmagovalci.

Nagrade EBBA podeljujejo letos že šestič zapored, z njimi pa želijo poudariti uspeh v mednarodnem prostoru in podpreti evropsko glasbeno industrijo, v kateri je zaposlenih približno 600 000 ljudi.

Med dosedanjimi nagrajenci so tako znana imena kot Carla Bruni, Tokio Hotel, Damien Rice, The Fratellis in Gabriel Rios Deutsch English français , pevec iz Puerta Rica, ki živi v Belgiji. Nastopil bo tudi na letošnji prireditvi, ki jo bo v živo prenašala radiotelevizijska mreža EBU v soboto 17. januarja z začetkom ob 20.15.

Lani je nagrado prejela tudi finska skupina Sunrise Avenue za svoj prvenec On The Way to Wonderland. Mikko Saukkonen iz njihove glasbene založbe Bonnier Amigo pravi, da je skupina zaradi nagrade še bolj prepoznavna in da pravkar snema svoj drugi album. „Prepričani smo, da bo skupini pomagala še naprej.“

Oglejte si prireditev na radiotelevizijski mreži EBU English.

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave