Διαδρομή πλοήγησης

Νέα αστέρια του πενταγράμμου οι νικητές των βραβείων «Border Breakers» - 14/01/2009

Λογότυπο του βραβείου «European Border Breakers» του 2009© EC

Ευρωπαίοι μουσικοί βραβεύονται για την επιτυχία των πρώτων δίσκων τους

Δέκα νέα αστέρια του πενταγράμμου θα μοιραστούν τη λάμψη των φετινών βραβείων «Border Breakers» English . Τα ευρωπαϊκά αυτά βραβεία απονέμονται σε νέους μουσικούς οι οποίοι κατάφεραν να κατακτήσουν ένα ευρύ κοινό στο εξωτεριικό χάρη στις μουσικές τους επιτυχίες.

Οι φετινοί νικητές είναι μερικά από τα πλέον δημοφιλή ονόματα της ευρωπαϊκής μουσικής σκηνής: Adele (Ηνωμένο Βασίλειο), Alphabeat (Δανία), AaRON (Γαλλία), Cinema Bizarre (Γερμανία),The Dø (Γαλλία), Kraak & Smaak (Ολλανδία), Ida Corr (Δανία), Lykke Li (Σουηδία), The Script (Ιρλανδία) και The Ting Tings (Ηνωμένο Βασίλειο).

Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην ολλανδική πόλη Γκρόνιγκεν και θα μεταδοθεί από την τηλεόραση τη βραδιά της έναρξης του μουσικού φεστιβάλ EnglishNederlands EuroSonic Noorderslag. Οικοδεσπότης της εκδήλωσης θα είναι ο δημοφιλής μουσικός και παρουσιαστής της βρετανικής τηλεόρασης Jools Holland, ο οποίος θα παρουσιάσει μουσικές εκτελέσεις των φετινών και παλαιότερων νικητών.

Τα βραβεία, τα οποία απονέμονται για έκτη συνεχή χρονιά, γνωρίζουν τεράστια διεθνή επιτυχία και στηρίζουν την ευρωπαϊκή μουσική βιομηχανία, η οποία απασχολεί 600.000 περίπου άτομα.

Ανάμεσα στους νικητές των προηγούμενων ετών ξεχωρίζουν οι καταξιωμένοι πλέον καλλιτέχνες: Carla Bruni, Tokio Hotel, Damien Rice, The Fratellis και ο Gabriel Rios Deutsch English français , Πορτορικανός τραγουδιστής που ζει στο Βέλγιο. Στη φετινή τελετή, το τραγούδι του θα ηχογραφηθεί ζωντανά και θα μεταδοθεί μέσω του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου EBU το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις 20:15 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Ένας από τους περυσινούς νικητές ήταν το φινλανδικό ροκ συγκρότημα Sunrise Avenue, το οποίο κέρδισε βραβείο για το άλμπουμ «On The Way to Wonderland». Ο Mikko Saukkonen, μάνατζερ για την προώθηση του δισκογραφικού σήματος Bonnier Amigo, δήλωσε ότι το βραβείο συνέβαλε σημαντικά στην προβολή του συγκροτήματος το οποίο ηχογραφεί τώρα το δεύτερο άλμπουμ του. «Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι το βραβείο αυτό θα βοηθήσει το συγκρότημα και στο μέλλον».

Παρακολουθήστε το θέαμα μέσω του European Broadcasting Union English .

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι