Sti

Succes i udlandet – Border Breakers Awards hylder nye stjerner - 14/01/2009

Logoet for European Border Breakers Awards 2009© EF

Europæiske musikere hædres for bedst sælgende debutalbum.

Ti nye stjerner kommer i rampelyset ved årets uddeling af European Border Breakers Awards English. Priserne gives til musikere i EU, som er nået ud til et større publikum, og som har fået succes med et bedst sælgende debutalbum i udlandet.

Dette års vindere tæller nogle af de hotteste navne på den europæiske musikscene – Adele (Storbritannien), Alphabeat (Danmark), AaRON (Frankrig), Cinema Bizarre (Tyskland), The Dø (Frankrig), Kraak & Smaak (Holland), Ida Corr (Danmark), Lykke Li (Sverige), The Script (Irland) og The Ting Tings (Storbritannien).

Priserne uddeles i et tv-show i den hollandske by Groningen den aften, hvor musikfestivalen EuroSonic Noorderslag EnglishNederlands åbner. Den britiske tv-stjerne Jools Holland er vært ved arrangementet, hvor både vindere fra 2009 og tidligere år optræder.

Priserne uddeles i år for sjette gang. De sætter spot på bands med international succes og støtter den europæiske musikindustri, som beskæftiger ca. 600 000 personer.

Blandt de tidligere vindere finder vi etablerede navne som Carla Bruni, Tokio Hotel, Damien Rice, The Fratellis og Gabriel Rios Deutsch English français , der er født i Puerto Rico, men bor i Belgien. Han optræder ved dette års prisuddeling, som sendes direkte via EBU-netværket af tv- og radiostationer lørdag den 17. januar kl. 20.15.

En af sidste års vindere var det finske rockband Sunrise Avenue, der vandt med albummet "On The Way to Wonderland". Mikko Saukkonen, promotion manager for bandets Bonnier Amigo-pladeselskab, siger, at prisen allerede har haft stor betydning for bandet, der er i gang med at indspille sit andet album. "Vi er overbevist om, at det hjælper bandet fremover."

Se eller lyt til showet via EBU English.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links