Navigointipolku

Lapset mukana edistämässä oikeuksiaan - 08/09/2008

Piirustuksia, joissa lapset laulavat, pelaavat jalkapalloa ja ovat juhlapuvussa

Nuorille on järjestetty julistekilpailu, jotta he tutustuisivat lasten oikeuksiin ja levittäisivät tietoa muillekin. Voittajille on luvassa palkintomatka Brysseliin.

Tämänvuotisen kilpailun erityisaiheena on lasten oikeus saada suojelua. Kilpailijoiden tehtävänä on suunnitella tätä oikeutta käsittelevä juliste.

Komissio toivoo, että kilpailu innostaisi lapset keskustelemaan tilanteista, joissa he voivat ja joissa heidän pitäisi hakea apua. Kilpailuun osallistutaan vähintään neljän hengen ryhmissä, jotka on iän perusteella jaettu kahteen luokkaan (10-14-vuotiaat ja 15-18-vuotiaat). Opettajille tai muille aikuisille ohjaajille on tarjolla aineistoa, jonka avulla he voivat johdatella nuoret pohtimaan aihetta.

Lasten oikeuksia edistävä julistekilpailu järjestetään nyt kolmatta kertaa. Viime vuonna osallistuja oli yli 6 000, mikä on kolme kertaa enemmän kuin ensimmäisenä vuonna.

Kussakin maassa valitaan ensin kansalliset voittajat, jotka saavat palkintonsa kansainvälisenä lasten päivänä 20. marraskuuta.

Kansallisten voittajien joukosta valitaan koko Euroopan parhaat työt. Joulukuussa kummankin ikäluokan kolme parasta ryhmää pääsee Brysseliin palkintojenjakotilaisuuteen ja samalla tutustumaan kaupungin nähtävyyksiin ja EU-toimielimiin.

Voittaneet julisteet esitellään EU:n verkkosivuilla ja komission edustustoissa kussakin jäsenmaassa. Niitä voidaan myös käyttää lapsen oikeuksia edistävissä kampanjoissa.

Kilpailun järjestäminen on yksi toimista, joilla EU pyrkii turvaamaan lapsille turvalliset kasvuolot. EU on myös aktiivisesti mukana

  • parantamassa internetin turvallisuutta (mekanismi, jolla voidaan estää lapsipornon ostaminen internetin kautta, on jo kehitetty)
  • nostamassa lasten suojelua ensisijaiseksi tavoitteeksi koko maailmassa
  • estämässä lasten joutumista kaupankäynnin tai seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi (esimerkiksi lasten katoamistapauksia varten on varattu oma hätänumero English).

 

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä