Sti

Plakatkonkurrence om børns rettigheder - 08/09/2008

Tegninger af børn, der synger, spiller fodbold eller har jakkesæt på

EU har udskrevet en plakatkonkurrence for børn og unge for at øge kendskabet til børns rettigheder. Vinderne kan se frem til præmier og en rejse til Bruxelles.

Temaet for årets konkurrence er børns ret til beskyttelse – mod svigt og misbrug. Deltagerne skal lave en plakat, der illustrerer dette budskab.

Kommissionen håber, at konkurrencen vil få børn og unge til at tale om de situationer, hvor de kan og bør søge hjælp. For at stimulere til eftertanke og debat skal deltagerne arbejde sammen på hold af mindst fire, opdelt i to alderstrin (10-14 år og 15-18 år). Der findes undervisningsmateriale for voksne, der vil være med.

Konkurrencen holdes for tredje gang i år. Sidste år tiltrak den over 6 000 deltagere – en tredobling i forhold til 2006.

Bidragene bedømmes først nationalt. Vinderne i hvert EU-land får overrakt deres præmie på den internationale dag for barnets rettigheder den 20. november.

De nationale vindere konkurrerer derefter med hinanden på EU-plan. I december inviteres de tre bedste hold på hvert alderstrin til en præmieoverrækkelse i Bruxelles med byrundtur og et besøg i EU-institutionerne.

De bedste plakater vil blive vist på EU's websteder og Kommissionens kontorer i EU-landene. De kan også blive brugt i forbindelse med fremtidige kampagner om børns rettigheder.

Plakatkonkurrencen indgår i et større EU-initiativ for at beskytte børn. Andre initiativer skal:

  • gøre internettet mere sikkert – der findes nu et system, der blokerer for handel med børneporno på nettet
  • gøre beskyttelse af børn til en prioritering i hele verden
  • bekæmpe handel med og seksuelt misbrug af børn – der findes bl.a. et nødnummer EnglishPDF til at efterlyse forsvundne børn.

 

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links