Cale de navigare

Cinematograful european se remarcă la Festivalul de la Cannes - 19/05/2008

Ministrul culturii francez, Christine Albanel, preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso şi comisarul european pentru media, Viviane Reding

Ediţia 2008 a Festivalului internaţional de film de la Cannes confirmă succesul mondial tot mai mare de care se bucură filmele care au beneficiat de finanţare europeană.

Pentru cea de-a 61-a ediţie a Festivalului internaţional de film de la Cannes, au fost selecţionate paisprezece producţii finanţate de UE prin programul MEDIA Englishfrançais. Acest program finanţează proiecte europene în domeniul audiovizualului, care promovează diversitatea culturală a acestui continent prin intermediul filmului.

Producţiile finanţate de UE participă deseori la festivalurile de film şi, de-a lungul anilor, au fost vizionate de milioane de spectatori.

Cu toate acestea, producătorii de film europeni se confruntă cu provocări majore, atât pe plan internaţional, cât şi la nivel naţional. La data de 19 mai, cu ocazia celei de-a şasea ediții a „Zilei Europei” de la Cannes, reprezentaţi ai UE vor dezbate, împreună cu miniştrii europeni ai culturii şi producători de film, pe marginea cooperării internaţionale în industria audiovizualului.

Obiectivul este de a extinde difuzarea conţinutului în alte părţi ale lumii şi o colaborare mai strânsă cu industria filmului din afara UE. Astfel de parteneriate internaţionale ar contribui la producţia şi distribuţia filmelor europene.

La ediţia de anul trecut a festivalului de la Cannes au fost selecţionate unsprezece filme finanţate de programul european MEDIA. Iar la începutul acestui an, alte filme finanţate de UE - The Counterfeiters şi La Môme – au fost recompensate la ceremonia de decernare a premiilor Oscar.  

Cele 14 filme, finanţate de UE, prezentate în acest an la Cannes sunt: Gomorra, Delta, La frontière de l’Aube, Le silence de Lorna, The Palermo Shooting, Sangue pazzo, Entre les murs, Tulpan, Eldorado, Elève libre, Salamandra, Les bureaux de Dieu, Better things şi Home.

Site-ul de internet al Festivalului de film de la Cannes Englishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile