Navigointipolku

Eurooppalainen elokuva näkyvästi esillä Cannesissa - 19/05/2008

Ranskan kulttuuriministeri Christine Albanel, komission puheenjohtaja José Manuel Barroso ja mediakomissaari Viviane Reding

EU-rahoitusta saaneet elokuvat menestyvät maailmanlaajuisesti. Ne ovat tänäkin vuonna hyvin esillä Cannesin elokuvajuhlilla.

Cannesin 61. elokuvajuhlilla esitetään neljätoista elokuvaa, jotka ovat saaneet rahoitusta EU:n Media-ohjelmasta Englishfrançais. Media-ohjelmasta tuetaan eurooppalaisia audiovisuaalihankkeita ja edistetään tällä tavoin Euroopan kulttuurin monimuotoisuutta.

EU-tukea saaneita elokuvia on esitetty monilla muillakin elokuvafestivaaleilla, ja ne ovat keränneet miljoonia katsojia. Tämän vuoden Oscar-gaalassa palkittiin Media-tukea saaneet elokuvat Väärentäjä (Die Fälscher) ja Pariisin varpunen (La Môme).

Eurooppalaisilla elokuvantekijöillä on kuitenkin edessään suuria haasteita niin kansainvälisillä markkinoilla kuin kotimarkkinoillakin. Cannesissa vietetään 19.5. kuudennen kerran Eurooppa-päivää Englishfrançais, jolloin EU:n edustajat ja eri EU-maiden kulttuuriministerit ja elokuvantekijät kokoontuvat keskustelemaan siitä, miten audiovisuaalialan kansainvälistä yhteistyötä voitaisiin lisätä.

Tavoitteena on tukea elokuvien levitystä ympäri maailman ja tiivistää elokuva-alan yhteistyötä EU:n ulkopuolisten maiden kanssa. Tällaiset kansainväliset kumppanuudet edistäisivät omalta osaltaan edelleen eurooppalaisten elokuvien tuotantoa ja jakelua.

Viime vuoden Cannesin elokuvajuhlilla esitettiin 11 Media-ohjelmasta tukea saanutta elokuvaa. Tänä vuonna tällaisia elokuvia on Cannesissa esillä 14: Gomorra, Delta, La frontière de l’Aube, Le silence de Lorna, The Palermo Shooting, Sangue pazzo, Entre les murs, Tulpan, Eldorado, Elève libre, Salamandra, Les bureaux de Dieu, Better things ja Home.

Cannesin elokuvajuhlien verkkosivut Englishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä