Διαδρομή πλοήγησης

Έντονη η παρουσία του ευρωπαϊκού κινηματογράφου στις Κάνες   - 19/05/2008

Η Γαλλίδα υπουργός πολιτισμού Κριστίν Αλμπανέλ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και η Επίτροπος μέσων ενημέρωσης Βίβιαν Ρέντινγκ

Στο φεστιβάλ Κανών του 2008 φαίνεται η όλο και μεγαλύτερη επιτυχία που σημειώνουν παγκοσμίως οι ταινίες που χρηματοδοτεί η ΕΕ  

Δεκατέσσερις ταινίες που συγχρηματοδότησε το πρόγραμμα MEDIA της ΕΕ Englishfrançais επιλέγηκαν να παρουσιαστούν στο 61ο διεθνές φεστιβάλ των Κανών. Το πρόγραμμα MEDIA της ΕΕ χρηματοδοτεί Ευρωπαϊκά σχέδια στον οπτικοακουστικό τομέα, προωθώντας με τον τρόπο αυτό την πολιτισμική πολυμορφία της Ευρώπης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σε κινηματογραφικά φεστιβάλ παρουσιάζονται παραγωγές που χρηματοδοτεί η ΕΕ, τις οποίες στη συνέχεια απολαμβάνουν εκατομμύρια θεατές.

Ωστόσο, οι ευρωπαίοι παραγωγοί κινηματογράφου αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα όχι μόνο διεθνώς αλλά και στην Ευρώπη. Στις 19 Μαΐου, κατά την έκτη “Ημέρα της Ευρώπης Englishfrançais” στις Κάνες, εκπρόσωποι της ΕΕ θα συναντηθούν με Ευρωπαίους αρμόδιους υπουργούς και με παραγωγούς για να αναζητήσουν τρόπους τόνωσης της διεθνούς συνεργασίας στην βιομηχανία οπτικοακουστικών μέσων.

Η συνάντηση αυτή γίνεται με στόχο να επεκταθεί η κυκλοφορία του οπτικοακουστικού υλικού σε άλλα μέρη του κόσμου και να ενισχυθεί η συνεργασία με βιομηχανίες κινηματογράφου εκτός της ΕΕ. Τέτοιες διεθνείς συνεργασίες θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο την παραγωγή και τη διανομή των Ευρωπαϊκών ταινιών.

Η περσινή επιλογή για το φεστιβάλ των Κανών περιελάμβανε έντεκα ταινίες που είχαν χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα MEDIA της ΕΕ ενώ νωρίτερα φέτος ταινίες που γυρίστηκαν με τη στήριξη της ΕΕ – όπως η The Counterfeiters και η La Môme – διακρίθηκαν κατά την απονομή των Όσκαρ.

Οι 14 ταινίες που παρουσιάζονται στο φεστιβάλ των Κανών και έχουν χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ είναι οι εξής: Gomorra, Delta, La frontière de l’Aube, Le silence de Lorna, The Palermo Shooting, Sangue pazzo, Entre les murs, Tulpan, Eldorado, Elève libre, Salamandra, Les bureaux de Dieu, Better things και Home.

Δικτυακός τόπος του φεστιβάλ των Κανών Englishfrançais

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι