Sti

Godt år for europæisk film i Cannes - 19/05/2008

Frankrigs kulturminister, Christine Albanel, Europa-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, og EU's mediekommissær, Viviane Reding

EU-støttede film har stadig større international succes, viser årets filmfestival i Cannes.

Fjorten film, der er produceret med støtte fra EU's Mediaprogram Englishfrançais, er sluppet igennem nåleøjet til den 61. filmfestival i Cannes. Mediaprogrammet støtter europæiske projekter på det audiovisuelle område, der fremmer den kulturelle mangfoldighed på det store lærred.

EU-støttede produktioner er med på mange festivaler og er i årenes løb blevet set af flere millioner mennesker.

Alligevel står europæiske filmmagere over for store udfordringer både internationalt og i Europa. Den 19. maj fejres den sjette "Europadag Englishfrançais" i Cannes. I den anledning vil repræsentanter for EU og europæiske kulturministre og filmproducenter sammen debattere, hvordan de kan anspore til mere internationalt samarbejde på det audiovisuelle område.

Målet er at give europæisk film et større publikum i andre dele af verden og arbejde tættere sammen med filmindustrien uden for EU. Sådanne internationale partnerskaber kan give et løft til produktionen og distributionen af europæiske film.

Elleve af de film, der blev vist i Cannes sidste år, havde fået EU-støtte gennem Mediaprogrammet. Og tidligere på året blev flere EU-støttede film – bl.a. Falskmøntnerne og Spurven - La vie en rose – hyldet ved Oscaruddelingen.

De fjorten EU-støttede film i Cannes i 2008 er: Gomorra, Delta, La frontière de l'Aube, Le silence de Lorna, The Palermo Shooting, Sangue pazzo, Entre les murs, Tulpan, Eldorado, Elève libre, Salamandra, Les bureaux de Dieu, Better things og Home.

Festivalens officielle websted Englishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links