Kruimelpad

Makkelijker aan de slag in het buitenland met uw diploma - 23/04/2008

Geslaagde met diploma

Voortaan is in de hele EU meteen duidelijk wat uw diploma's waard zijn dankzij een nieuw vergelijkingssysteem.

Met dit Europees Kwalificatiekader (EKK) wordt het gemakkelijker om diploma's uit verschillende EU-landen met elkaar te vergelijken. Hierdoor kunnen mensen sneller werk vinden in het buitenland en worden zij gestimuleerd zich hun hele leven te blijven ontwikkelen DeutschEnglishfrançais.

"Mensen lopen in Europa maar al te vaak tegen obstakels op, als zij in een ander land willen gaan werken," zegt eurocommissaris voor onderwijs en opleiding DeutschEnglishespañolfrançaisitaliano Ján Figeľ, die blij is met de nieuwe maatregel.

Het EKK kijkt vooral naar wat mensen weten en kunnen. Het geldt voor het volwassenenonderwijs, beroepsonderwijs en hoger onderwijs. Al veel EU-landen zijn begonnen met de aansluiting van hun eigen nationale systeem op het EKK.

Momenteel worden EU-landen aangemoedigd vóór 2010 hun nationale diploma's in het EKK in te passen. Het is de bedoeling dat alle nieuwe diploma's uit het vervolgonderwijs in de EU vanaf 2012 een referentie naar een van de kwalificatieniveaus van het EKK bevatten.

Meer informatie over het Europees kwalificatiekader English

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links