Navigointipolku

Tutkintojen vastaavuus EU:ssa selkeytyy - 23/04/2008

Vastavalmistunut ja tutkintotodistus

Kiinnostaako työnteko tai opiskelu ulkomailla? Uuden järjestelmän ansiosta tutkintojen ja todistusten vertailu EU:ssa helpottuu.

Uusi tutkintojen vertailujärjestelmä, eurooppalainen tutkintojen viitekehys, helpottaa EU-maiden erilaisten koulutusjärjestelmien ja tutkintojen vastaavuuksien määrittelyä. Yhdessä maassa hankitulle tutkinnolle löytyy vertailukohta muissa maissa. Tämän ansiosta EU-kansalaisten on helpompi muuttaa ulkomaille töihin ja elinikäisen oppimisen DeutschEnglishfrançais mahdollisuudet lisääntyvät.

Koulutusasioista DeutschEnglishespañolfrançaisitaliano vastaava komissaari Ján Figeľ on tyytyväinen uuteen viitekehykseen: ”Eurooppalaiset kohtaavat turhankin usein erilaisia esteitä, kun he haluavat muuttaa toiseen maahan opiskelemaan tai töihin.”

Viitekehyksessä painotetaan oppimistuloksia ja opittuja taitoja. Se kattaa aikuiskoulutuksen sekä ammatillisen ja korkea-asteen koulutuksen. Monet EU-maat ovatkin jo kehittäneet omien tutkintojensa viitekehyksiä.

Kaikkien EU-maiden on vahvistettava kansallisten tutkintojärjestelmiensä ja eurooppalaisen viitekehyksen väliset vastaavuudet vuoteen 2010 mennessä. Tavoitteena on, että vuoteen 2012 mennessä kaikissa uusissa tutkintotodistuksissa olisi selkeä maininta vastaavasta eurooppalaisen tutkintojen viitekehyksen tasosta.

Lue lisää eurooppalaisesta tutkintojen viitekehyksestä English

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä