Διαδρομή πλοήγησης

Τα επαγγελματικά σας προσόντα αναγνωρίζονται σε όλη την ΕΕ - 23/04/2008

Πτυχιούχος με το πτυχίο του

Χάρη στο νέο σύστημα κάθε τίτλος σπουδών της δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα αναγνωρίζεται πάραυτα από το Δουβλίνο μέχρι το Ελσίνκι.

Με το ευρωπαϊκό πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων (EQF) θα διευκολυνθεί η σύγκριση των προσόντων ανάμεσα σε διάφορα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα. Κάθε τίτλος σπουδών που εκδίδεται σε μια χώρα θα ισοδυναμεί με τίτλους που εκδίδονται σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να μετακινούνται ευκολότερα σε άλλες χώρες προς εύρεση εργασίας και να ενθαρρύνεται η δια βίου μάθηση DeutschEnglishfrançais.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το νέο μέτρο, ο Επίτροπος κατάρτισης και εκπαίδευσης DeutschEnglishespañolfrançaisitaliano Γιαν Φίγκελ δήλωσε σχετικά: “Οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν συχνά πολλές δυσκολίες όταν προσπαθούν να μεταβούν από τη μια χώρα στην άλλη για να σπουδάσουν ή να εργαστούν".

Το EQF εστιάζει στις γνώσεις των ενδιαφερομένων και στο πώς μπορούν να τις αξιοποιήσουν και καλύπτει την εκπαίδευση των ενηλίκων, την επαγγελματική κατάρτιση και την ανώτατη εκπαίδευση. Έχει ενθαρρύνει ήδη πολλές χώρες της ΕΕ να αναπτύξουν εθνικά πλαίσια επαγγελματικών προσόντων.

Οι χώρες της ΕΕ καλούνται τώρα να καταγράψουν μέχρι το 2010 τα εθνικά τους συστήματα επαγγελματικών προσόντων στο EQF. Στόχος είναι μέχρι το 2012 όλοι οι νέοι τίτλοι σπουδών που εκδίδονται από ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ΕΕ να αναφέρουν σε ποιο επίπεδο επαγγελματικών προσόντων του EQF ανήκουν.

Περισσότερα για το ευρωπαϊκό πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων English.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι