Sti

Dine kvalifikationer gælder i hele EU - 23/04/2008

Kandidat med eksamensbevis

Takket være ny ordning vil din uddannelse, dit eksamensbevis eller din studentereksamen straks kunne genkendes – uanset om det er i Dublin eller Helsinki.

Den europæiske referenceramme for kvalifikationer (EQF) gør det lettere at sammenligne kvalifikationer fra de forskellige uddannelsessystemer i EU – et eksamensbevis fra ét land får et modstykke i de andre. Dermed bliver det nemmere at få arbejde i et andet land, og livslang læring DeutschEnglishfrançais styrkes.

"Vi europæere støder alt for ofte på forhindringer, når vi vil studere eller arbejde i et andet land", udtaler EU's kommissær for uddannelse DeutschEnglishespañolfrançaisitaliano, Ján Figel’, som glæder sig over det nye initiativ.

Referencerammen handler om, hvad folk ved og kan bruge deres viden til. Den dækker ikke kun voksen- og erhvervsuddannelse, men også de videregående uddannelser. Mange EU-lande har derfor allerede udarbejdet nationale referencerammer for kvalifikationer.

EU-landene opfordres nu til at knytte deres kvalifikationssystemer til referencerammen inden 2010. Målet er, at alle nye kvalifikationer fra uddannelsesinstitutioner på post-gymnasialt niveau inden 2012 skal indeholde en henvisning til det relevante EQF-niveau.

Mere om den europæiske referenceramme for kvalifikationer English.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links