Kruimelpad

Economie van de toekomst vergt betere opleiding - 27/02/2008

Oudere man volgt computerles

Een EU-rapport meldt dat de groeiende arbeidsmarkt hoger gekwalificeerde werknemers nodig heeft.

In Europa worden meer dan 13 miljoen nieuwe banen verwacht tijdens de volgende acht jaar. De meeste daarvan zijn voor kenniswerkers, waardoor de behoefte aan beter opgeleide werknemers zal blijven toenemen.

Dit is de belangrijkste conclusie uit de eerste Europese prognose op het gebied van beroepskwalificaties, gepubliceerd door het Europees Centrum voor de ontwikkeling van de beroepsopleiding English. Het centrum wou nagaan welke vaardigheden en kwalificaties werknemers nodig hebben op de Europese arbeidsmarkt.

Uit het onderzoek blijkt dat landbouw en handarbeid aan belang inboeten ten voordele van de kennisintensieve sectoren. Er wordt verwacht dat tegen 2015 zo'n 30% van de banen "hoge kwalificaties" (een diploma) zal vereisen. Zelfs veel eenvoudige functies zullen meer dan basiskwalificaties vergen. Tegenwoordig hebben 80 miljoen werknemers, 38% van de 210 miljoen Europese werknemers, banen zonder handarbeid die hoge kwalificaties vereisen

Werknemers zullen voortdurend opleiding nodig hebben om hun vaardigheden op peil te houden. Strategieën voor levenslang leren DeutschEnglishespañolfrançaisitaliano zijn dus essentieel. Ján Figel’, EU‑commissaris voor onderwijs en opleiding DeutschEnglishespañolfrançaisitaliano, vat het als volgt samen: "de wereldeconomie evolueert voortdurend en dat geldt ook voor de vaardigheden die de mensen nodig zullen hebben".

Dit onderzoek laat zien waar kwalificatietekorten dreigen. Jong en oud kunnen eruit leren welke opleiding DeutschEnglishespañolfrançaisitaliano hun een mooiere loopbaan kan bezorgen!

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links