Sökväg

Montage av europeiska radiostationsloggor.

Ett nätverk för nationella och regionala radiostationer runt om i EU kommer gemensamt att producera och sända EU-nyheter.

Enligt initiativet, som presenterades av EU:s kommunikationskommissionär Margot Wallström, ska nätverket från och med april sända radioprogram med nyheter, analyser, kommentarer och diskussioner – varje dag och på flera olika frekvenser. Programmen förväntas nå 19 miljoner lyssnare bara i EU, och ytterligare 30 miljoner i resten av världen.

”Jag är alltid intresserad av nya sätt att ge så många européer som möjligt tillgång till saklig och objektiv information om EU-frågor”, förklarade Margot Wallström. Nätverket finansieras visserligen av EU-kommissionen, men det är redaktionellt helt oberoende.

Inledningsvis kommer programmen att sändas på tio språk – tyska, franska, engelska, spanska, polska, bulgariska, grekiska, ungerska, portugisiska och rumänska. Antalet språk kommer så småningom att ökas till 23. Senast 2013 ska åtminstone en radiostation per EU-land ingå i nätverket.

I nätverket (som samordnas av Deutsche Welle och Radio France International) ingår redan 16 stationer från olika EU-länder, bland annat Polskie Radio, Punto Radio, Radio Netherlands och Radio Slovenia International.

I juli 2008 får nätverket dessutom en webbplats där du kan hitta mer information och ladda ner dina favoritprogram som poddradio.

Mer om EU:s kommunikationsarbete Deutsch (de) English (en) français (fr)

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar