Navigointipolku

Eurooppa radioaalloilla - 26/02/2008

Kollaasi eurooppalaisten radioasemien logoista

Eri puolilla EU:ta toimivien kansallisten ja alueellisten radioasemien verkosto alkaa yhdessä tuottaa ja lähettää Eurooppa-aiheisia uutisohjelmia.

Päivittäiset radiolähetykset alkavat huhtikuussa useilla taajuuksilla, ja ne sisältävät uutisia, ajankohtaiskatsauksia, haastatteluja ja keskusteluja, kertoo viestintäkomissaari DeutschEnglishfrançaissvenska Margot Wallström. Ohjelmilla arvioidaan olevan noin 19 miljoonaa kuuntelijaa EU:ssa ja sen lisäksi 30 miljoonaa muualla maailmassa.

"Koetan jatkuvasti löytää uusia tapoja, jotta selkeä ja tasapuolinen tiedotus ja uutisointi EU-asioista tavoittaisi mahdollisimman monet kansalaiset", Margot Wallström toteaa. Vaikka komissio rahoittaa uutta radioverkostoa, se on toimituksellisesti täysin riippumaton.

Aluksi ohjelmia on 10 kielellä – saksaksi, ranskaksi, englanniksi, espanjaksi, puolaksi, bulgariaksi, kreikaksi, unkariksi, portugaliksi ja romaniaksi. Kielten määrää lisätään vähitellen 23:een, ja jokaisesta EU-maasta on mukana ainakin yksi radioasema vuoteen 2013 mennessä.

Verkostoon, jota koordinoivat Deutsche Welle ja Radio France International, kuuluu jo nyt 16 eurooppalaista radioasemaa kuten Radio Polskie, Punto Radio, Radio Netherlands ja Radio Slovenia International.

Heinäkuussa 2008 avataan myös verkkosivusto, jolta voi muun muassa ladata podcast-radiolähetyksiä.

Lisää EU:n viestintäpolitiikasta Deutsch (de) English (en) français (fr)

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä