Διαδρομή πλοήγησης

Μωσαϊκό λογότυπων και φωτογραφιών από διάφορους ευρωπαϊκούς ραδιοφωνικούς σταθμούς

Νέο ευρωπαϊκό δίκτυο εθνικών και περιφερειακών ραδιοσταθμών θα μεταδίδει ενημερωτικά προγράμματα σχετικά για τα ευρωπαϊκά θέματα.

Όπως ανακοίνωσε η Επίτροπος Επικοινωνιών DeutschEnglishfrançaissvenska Μάργκοτ Βάλστρομ, το ευρωπαϊκό ραδιοφωνικό δίκτυο θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Απρίλιο και θα μεταδίδει καθημερινά ειδήσεις, αναλύσεις, συνεντεύξεις και συζητήσεις σε διάφορες ραδιοφωνικές συχνότητες. Τα προγράμματα θα απευθύνονται σε 19 περίπου εκατομμύρια Ευρωπαίους και σε άλλα 30 εκατομμύρια ακροατές στον υπόλοιπο κόσμο.

"Αναζητώ συνεχώς νέους τρόπους για να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Ευρωπαίοι να έχουν πρόσβαση σε σωστή και ισόρροπη ενημέρωση σχετικά με τις ευρωπαϊκές υποθέσεις" δήλωσε η κα Βάλστρομ. Παρόλο που χρηματοδοτείται από την Επιτροπή, το νέο δίκτυο θα έχει απόλυτη ανεξαρτησία έκφρασης.

Στην αρχή τα προγράμματα θα μεταδίδονται σε 10 γλώσσες: αγγλικά, βουλγαρικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, ισπανικά, ουγγρικά, πολωνικά, πορτογαλικά και ρουμανικά. Σταδιακά θα επεκταθούν και στις 23 γλώσσες της ΕΕ, και το 2013 θα αναλογεί τουλάχιστον ένας ραδιοσταθμός για κάθε χώρα μέλος.

Tο δίκτυο (που συντονίζουν η Deutsche Welle και η Radio France International) περιλαμβάνει ήδη 16 σταθμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη: Polskie Radi, Punto Radio, Radio Netherlands, Radio Slovenia International κ.λπ.

Από τον Ιούλιο 2008 θα λειτουργεί επίσης διαδικτυακός τόπος μέσω του οποίου θα μπορούν οι ακροατές να τηλεφορτώνουν βιντεομηνύματα από τα αγαπημένα τους ραδιοφωνικά προγράμματα καθώς και να λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες.

Περισσότερα για την πολιτική επικοινωνίας της ΕΕ danskDeutschελληνικάEnglishespañolfrançaisitalianoNederlandsportuguêssuomisvenska

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι