Navigacijska pot

Za širša obzorja - 18/01/2008

Logotip evropske nagrade za mlade novinarje

Tema natečaja za mlade novinarje je širitev Evropske unije.

Mladi novinarji od 17 do 35 let iz vse Eropske unije in iz morebitnih držav kandidatk si lahko na nagradnem natečaju Evropske unije „za širša obzorja English“ ustvarijo ime.

Organizatorja natečaja Evropska komisija in Evropsko združenje mladih novinarjev želita z njim spodbuditi mlade novinarje, da izrazijo svoj pogled na širitev Evropske unije. Za sodelovanje na natečaju English se morajo prijaviti in predložiti članek do 15. marca.

Natečaj je za mlade novinarje, ki bodisi pišejo za šolsko ali študentsko glasilo, ki šele začenjajo poklicno novinarsko pot ali že imajo nekaj izkušenj, idealna priložnost, da pokažejo svojo nadarjenost.

Žirija, sestavljena iz novinarjev in predstavnika Evropske komisije, bo v vsaki sodelujoči državi izbrala najboljši novinarski prispevek. Tako izbranih 35 zmagovalcev bo letos junija za nagrado odpotovalo na informativni obisk balkanskih držav, ki so najverjetneje naslednje na vrsti za članstvo v Evropski uniji.

S širitvijo na vzhod se v Evropski uniji ne bo spremenila samo pokrajina, ampak bo prinesla tudi drugačen pogled na svet. Prav novinarji lahko s svojim poročanjem in razmislekom ta novi pogled pomembno približajo evropskim prebivalcem.

Vas zanima? Morda vas bodo pritegnile tele iztočnice:

  • širitev s šestih držav na sedemindvajset – kaj menite o širitvah Evropske unije v zadnjih 50 letih? In kako gledate na prihodnje širitve?
  • kakšne prednosti in izzive vidite v prihodnji širitvi EU?
  • članstvo v EU – ima od njega korist EU ali nova članica?

Prijavni obrazec English

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave