Kruimelpad

Journalisten met een ruime blik - 18/01/2008

Logo van de European Young Journalist Award

Een Europese wedstrijd moedigt jonge journalisten aan om te schrijven over de uitbreiding van de EU.

Journalisten tussen de 17 en 35 uit de hele EU, maar ook uit aspirant-lidstaten, kunnen zichzelf in de schijnwerpers plaatsen met Enlarge Your Vision English.

De wedstrijd gaat uit van de Europese Commissie en de Europese vereniging voor jonge journalisten. De prijs moet de pers stimuleren om meer aandacht te besteden aan de uitbreiding van de EU. Wie wil meedoen moet zich inschrijven English en vóór 15 maart een artikel insturen.

Schrijf je voor het schoolblad of de universiteitskrant? Begint je journalistieke carrière nog maar net? Of draai je al een tijdje mee? Dit is je kans om te laten zien wat je in huis hebt.

In ieder land kiest een panel van journalisten en een vertegenwoordiger van de Commissie een nationale winnaar. De 35 winnaars mogen in juni dit jaar een reportage gaan maken op de Balkan, waar we waarschijnlijk de volgende EU-leden moeten zoeken.

Als de EU zich in die richting uitbreidt, komen er niet alleen nieuwe landschappen bij, maar ook nieuwe ideeën. De Europese journalistiek kan een grote bijdrage leveren met feiten en meningen over die veranderingen.

Belangstelling? Hier zijn een paar vragen om te beginnen:

  • Van 6 naar 27 landen – wat vind je van de eenwording van Europa in de voorbije 50 jaar? En hoe moet het verder met de uitbreidingen?
  • Wat zijn de voordelen van die groei? En de uitdagingen?
  • Nieuwe leden voor de EU: goed voor de EU of goed voor de nieuwe leden?

Inschrijvingsformulier English

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links