Navigációs útvonal

Táguló horizontok - 18/01/2008

Az Európai Fiatal Újságíró Díj logója

A fiatal európai újságírók számára meghirdetett verseny középpontjában az uniós bővítési folyamat témája áll.

Az Európai Unió Enlarge your vision English címmel versenyt hirdet az uniós tagállamok és a potenciális tagjelölt országok 17–35 éves fiatal újságírói számára. A megmérettetés remek alkalmat kínál a résztvevőknek ahhoz, hogy nevet szerezzenek választott szakmájukban.

A versenyre az Európai Bizottság és a European Youth Press európai ifjúsági újságíró-szövetség közös szervezésében kerül sor. A kezdeményezés arra hivatott ösztönözni a fiatal zsurnalisztákat, fogalmazzák meg az európai bővítéssel kapcsolatos gondolataikat. A részvétel English feltétele, hogy az érdeklődők március 15-ig regisztrálják magukat, és beküldjék azt a cikket, mellyel nevezni kívánnak.

Legyen szó iskolai vagy egyetemi újságba publikáló, pályakezdő vagy tapasztalt újságírókról, a verseny révén minden induló remek lehetőséget kap arra, hogy tehetségét megcsillogtassa.

A pályázatok elbírálása nemzeti szinten történik: a részt vevő országok mindegyikében újságírókból álló döntőbizottság választja ki a győztest. A zsűriben egy fővel az Európai Bizottság is képviselteti magát. A 35 nyertes fiatal lehetőséget kap arra, hogy júniusban különleges tényfeltáró csoportkiránduláson vegyen részt a Balkán-félszigeten. A helyszín nem véletlen: ebből a régióból kerül majd ki legnagyobb valószínűséggel az EU következő tagállama.

A keleti bővítés révén nemcsak az európai unió arculata, hanem az európai szemléletmód is megváltozik. Azok az újságírók, akik cikkeikben e változásról képet adnak és véleményt mondanak, fontos szolgálatot tesznek az európai társadalom tagjainak.

Felkeltettük érdeklődését? Kedvcsinálónak íme néhány kérdés:

  • Hat helyett 27: Mit gondol az elmúlt 50 évben végbement európai integrációról? Hogyan látja a jövőbeli bővítések kérdését?
  • Milyen előnyökkel és kihívásokkal számolhatunk az EU további bővítése kapcsán?
  • Kinek jó a csatlakozás? Az Európai Uniónak vagy az új tagállamnak?

Pályázati űrlap English

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek