Navigointipolku

Laajempi näkökulma laajentumiseen - 18/01/2008

Nuorten toimittajien kilpailun logo

Nuorten toimittajien kilpailussa keskitytään EU:n laajentumiseen.

Nuoret 17–35-vuotiaat toimittajat EU:ssa ja EU:hun pyrkivissä maissa voivat tehdä nimeään tunnetuksi kilpailussa, jonka teemana on laajenna näköalaasi (enlarge your vision) English.

Kilpailun järjestää EU:n komissio yhdessä eurooppalaisten nuorten toimittajien järjestön European youth press associationin kanssa. Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan kilpailuun ja toimittamaan artikkelinsa English 15.3. mennessä.

Olipa nuori sitten kirjoittanut koulun tai yliopiston lehteen, vasta aloittelemassa toimittajan uraa tai työskennellyt alalla jo jonkin aikaa, kilpailu on ainutlaatuinen tilaisuus esitellä osaamistaan.  

Toimittajista ja komission edustajasta koostuva raati valitsee kilpailuun osallistuvissa maissa kansallisen voittajan. Kaikki 35 voittajaa saavat heinäkuussa 2008 matkustaa jutuntekomatkalle Balkanille, josta hyvin todennäköisesti tulevat EU:n seuraavat uudet jäsenvaltiot.

EU jatkaa laajentumistaan itään, ja samalla EU:ssa muuttuu maisemien lisäksi myös näkökulma. Tämän muutoksen seuraaminen ja kuvaaminen on tärkeä tehtävä eurooppalaisille toimittajille.

Heräsikö kiinnostuksesi? Tässä on muutamia kysymyksiä alkupaloiksi:

  • EU on laajentunut kuudesta maasta 27:ään. Mitä mieltä olet viimeisten 50 vuoden yhdentymiskehityksestä? Mitä ajatuksia sinulla on tulevasta laajentumisesta?
  • Mitä etuja ja haasteita tulevalla laajentumisella on?
  • Liittyminen EU:hun – hyötyä EU:lle vai uudelle jäsenelle?

Ilmoittaudu English

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä