Навигационна пътека

Лого на Европейската награда за млади журналисти

Конкурс за млади журналисти ще се съсредоточи върху разширяването на ЕС

ЕС дава шанс на журналисти от ЕС и от потенциални нови страни членки на възраст между 17 и 35 години да се прочуят с помощта на наградата „Разширете своя кръгозор English“.

Тя е съвместно организирана от Комисията и асоциацията „Европейска младежка преса“ и насърчава младите журналисти да изразят гледищата си по въпроса за разширяването на Европа. Кандидатите за участие в конкурса English могат да се регистрират и да изпратят статия до 15 март.

Независимо дали сте писали за училищно или университетско списание, дали започвате журналистическата си кариера сега или вече сте професионалист с опит, това е идеална възможност да демонстрирате таланта си.

Всяка участваща страна ще избере национален победител с помощта на жури от журналисти и представител на Комисията. През юни тази година 35-те първенци ще получат възможност да отидат на специална изследователска мисия на Балканите – регионът, който най-вероятно ще е следващият кандидат за членство в ЕС.

С разрастването на ЕС на изток се променя не само пейзажът, но и визията на Европа. Европейските журналисти могат да спомогнат значително за отразяване и анализиране на тази трансформация.

Заинтересувахте ли се? Ето няколко въпроса за загрявка:

  • От 6 до 27 страни – какво е мнението ви за европейската интеграция през последните 50 години? А за бъдещото разширяване на Съюза?
  • Какви ползи и предизвикателства крие бъдещото разширяване на ЕС?
  • Присъединяването към ЕС – добре за Съюза или добре за новия член?

Формуляр за участие English

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки